یکی از پرسشهای اساسی که در جهتدهی به نگرش و رفتار انسان تأثیر زیادی دارد، واکاوی چرایی و چیستی «زندگی» و در نتیجه فهم «چگونه زیستن» است. رویکرد به معنا و مفهوم زندگی، تابعی از نگرش به انسان، هستی و هستیآفرین و نسبت میان آنهاست. درک ناصحیح این مؤلفههای بنیادین، تأثیر غیر مستقیم زیادی در انحراف انسان و ارتکاب جرایم دارد. بر این اساس، جرایم در هر جامعه باید متناسب با فرهنگ خاص آن جامعه بررسی شوند. بر اساس آموزههای قرآن کریم، معنابخشی به زندگی و پیشگیری اولیه از وقوع جرم و گمراهی، مهمترین سیاست جنایی اسلام است. هدف نهایی این سیاست، تعلیم و تربیت انسانهایی است که به منظور رشد خود با ارادۀ تربیتیافته بتوانند از ارتکاب جرم اجتناب کنند. در این دیدگاه، ایمان به وجود اموری غیبی، نظارت خداوند، ارسال پیامبران از سوی او و در نتیجه اعتقاد به امداد رسانیهای او در رویارویی با مشکلات و وجود جهانی دیگر جهت کسب پیامدهای اعمال خود در این دنیا و همچنین ایمان به خلقت هدفدار، به زندگی انسان معنا میبخشد و از انحرافات او جلوگیری میکند.
خسروشاهی, قدرت اله, هاشمی, سارا سدادات, & نجفی اسکندری, علیرضا. (1394). معنابخشی به زندگی و مؤلفههای تأثیرگذار آن در پیشگیری از جرم از منظر قرآن کریم. آموزههای قرآنی, 12(22), 119-142.
MLA
قدرت اله خسروشاهی; سارا سدادات هاشمی; علیرضا نجفی اسکندری. "معنابخشی به زندگی و مؤلفههای تأثیرگذار آن در پیشگیری از جرم از منظر قرآن کریم". آموزههای قرآنی, 12, 22, 1394, 119-142.
HARVARD
خسروشاهی, قدرت اله, هاشمی, سارا سدادات, نجفی اسکندری, علیرضا. (1394). 'معنابخشی به زندگی و مؤلفههای تأثیرگذار آن در پیشگیری از جرم از منظر قرآن کریم', آموزههای قرآنی, 12(22), pp. 119-142.
VANCOUVER
خسروشاهی, قدرت اله, هاشمی, سارا سدادات, نجفی اسکندری, علیرضا. معنابخشی به زندگی و مؤلفههای تأثیرگذار آن در پیشگیری از جرم از منظر قرآن کریم. آموزههای قرآنی, 1394; 12(22): 119-142.